Dataskydd

Vi värnar om skyddet av dina enskilda rättigheter och dina personuppgifter. Dina personuppgifter behandlas enligt  EU-förordningen GDPR (EU-GDPR, Österrikiska dataskyddslagen TKG 2003). 

Detaljer kring den nya Allmänna EU dataskyddsförordningen (EU-GDPR) hittas här: http://www.privacy-regulation.eu/en/index.htm

Dataskyddeklarationen är väldigt omfattande i sin helhet, därför valde vi att räkna upp vad vi inte använder dina personuppgifter till:

  • Ingen Facebook tracking (pixel, “gilla” markeringar osv) eller annan form av social media tracking
  • Ingen marknadsföring, våra marknadsföringskampanjer publicerade på andra webbsidor kommer inte att dyka upp i din profil
  • Ingen kreditupplysning kommer att tas på dig
  • Vi begär ingen onödig persondata (födelsedatum, kön osv)
  • Ingen automatiserad profilering eller beslutstagande 

Vi värnar om skyddet av dina enskilda rättigheter och dina personuppgifter därför använder vi oss av en modern och effektiv, skyddad mjukvara, som ständigt utvecklas.

Vi begränsar användningen av dina personuppgifter då samtliga anställda och tredje part är skyldiga att  följa Dataskyddslagen och sekretessbestämmelserna som gäller. 

Dataskyddsdeklarationen innehåller information om hur och varför dina personuppgifter samlas och brukas. Vi, på Eventlights.shop Team / Thomas Gattinger, är dataansvariga i enlighet med Dataskyddslagen. Om du har frågor angående bevarande och bruk av dina personuppgifter, vänligen kontakta: 

E-mail: 
Thomas Gattinger
datenschutz@eventlights.shop

Eller via post:
Eventlights.shop
Thomas Gattinger
Traunfeldstrasse 1
4663 Laakirchen
Austria

Insamling och användning av personuppgifter

Vid registrering, beställning, nyhetbrevsprenumeration eller besök i vår webbsida kommer vissa personuppgifter att samlas in. Omfattningen och syftet med sådan databehandling beskrivs nedan

Registrering och beställningsprocess

Vid registrering i vår webshop och vid beställning kommer vi att använda de personuppgifter du lämnar oss:: E-mail adress, telefonnummer*, företagsnamn*, förnamn,efternamn, gatu-, husnummer, övrig adressinformation*, postkod, stad,land, MOMS -nummer*, lösenord*.

Uppgifterna markerade med en stjärna är inte obligatoriska men kommer att användas om du anger dem. Lösenordet kan anges vid senare tillfälle om så önskas.

Datum, tidpunkt och kundens IP adress registreras vid beställning i vår webshop. Beställningstiden och IP adressen krävs för att säkerställa transaktionen i vår webshop enlig Art 6 § 1 av GDPR.

Uppgifterna som samlas in i samband med kreditkortsbetalningar, Paypal, Sofortüberweisung, iDEAL, Bancontact, Amazon Pay kommer att överföras till den utvalda betalpartners webbsida. Våra betalpartner krypterar dina kreditkort-, bankuppgifter och annan data SSL (som lägst 128 bits) i samband med uppgiftsöverlämningen. För mer information vänligen läs genom betalföretagens egna bestämmelser:

Dina personuppgifter sparas i ditt användarkonto och används för utförandet av våra kontraktuella åtagande gentemot dig.  Behandlingen av personuppgifter sker enligt Kap 6 § 1 p.a av GDPR (i enlighet med sparande och behandling av personuppgifter i ditt användarkonto) eller Kap 6 § 1 p. b av GDPR  (behandlingen är nödvändig för att utföra köpeavtal). Efter den slutgiltiga betalningen arkiveras dina personuppgifter. Vid utgång av skatte-, och ångerrättsperioder i enlighet med Product Liability Act, raderas personuppgifterna vid begäran. 

Vi ändrar eller raderar vid begäran personuppgifterna i vår databas såvida samtliga rättsliga kontraktperioder är utgångna. Om ett inköp har påbörjats utan att ett köpeavtal signerats kommer all tillgänglig data att raderas vid begäran. Vänligen, kontakta oss för att slutföra raderingen.

Ingen automatisk personuppgiftsradering sker då vi vill kunna redogöra för vår datainsamling vid begäran.  Vi ändrar och raderar personuppgifter i enlighet med gällande förordningar eller vid begäran. 

Dina personuppgifter kommer att överföras och/eller behandlas av tredje part enbart om köpeavtalet kräver det och /eller i samband med din godkännande. Inom ramen för beställningsprocessen använder vi oss av en tredje parts tjänster t.ex. mail order företag, betalföretag, kundtjänst, bokförare, skatterådgivare. Dessa kommer att erhålla den nödvändiga delen av dina personuppgifter för att slutföra våra juridiska åtaganden gentemot dig. Vid rättegångar eller formella utredningar kommer dina personuppgifter att överlämnas till myndigheterna. 

PayPal

Vår webshop erbjuder PayPal som betalmetod. Pengaöverföringarna sköts via  PayPal konton - virtuella privata eller företagskonton. PayPal erbjuder virtuella kreditkortsbetalningar ifall kunden inte har ett Paypal konto. PayPal kontot behandlas endast via ett e-mail, därför har inte kunden ett traditionellt kontonummer. Via PayPal kan du sköta dina pengaöverföringar till tredje part eller erhålla betalningar.  PayPal fungerar även som förvaltare och erbjuder betalskydd åt sina kunder.

PayPal's europeiska företagssäte är PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxembourg.

Om du väljer att utföra dina betalningar  via "PayPal"  i vår webshop kommer dina personuppgifter att skickas till PayPal. Genom att välja den betalmetoden medger du att dina personuppgifter kommer att användas av företaget för att utföra transaktionen. 

Personuppgifterna som överförs till PayPal  är vanligtvis ditt för-, och efternamn, adress och e-mail, IP adress, telefonnummer, mobilnummer eller andra uppgifter som krävs för att slutföra pengaöverföringarna. Personuppgifter som är direkt kopplade till din beställning är också nödvändiga för att slutföra köpeavtalet.  

Personuppgifternas överlämning sker endast för att utföra pengaöverföringar och förebygga bedrägeri. Vi överför personuppgifter till PayPal när transaktionen innebär ett rättmättigt  intresse. Personuppgifterna som överförs mellan oss och PayPal kan även transfereras till PayPal kreditupplysningspartner. Syftet med dataöverlämningen är verifieringen av kundens kreditvärdighet.

PayPal kan överföra personuppgifter till länkade företag eller tjänstepartner ifall detta krävs för att slutföra de juridiska åtaganden PayPal har tagit gentemot dig. 

Du har rätt att återkalla din godkännelse av personuppgiftsanvändning av PayPay. Återkallelsen påverkar inte bruk av personuppgifter som krävs för att utföra juridiska åtaganden.  

PayPals nuvarande personuppgiftspolicy hittas på: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full

Sofortüberweisung

I vår webshop har du möjlighet att betala via Sofortüberweisung som sköts via Heidelpay .Sofortüberweisung sänder oss en betalbekräftelse direkt efter att transaktionen har slutförts. 

Sofortüberweisung sköter transaktionerna via SOFORT GmbH, Fußbergstraße 1, 82131 Gauting, Germany.

Om du väljer "DIRECTebanking" som betalmetod kommer dina personuppgifter att överlämnas till Heidelpay eller DIRECTebanking. Genom att välja den betalmetoden godkänner du att dina personuppgifter kommer att användas av företaget för att utföra transaktionen.

Vid pengaöverföringar för köptransaktioner via direct bank transfer, överlämnar köparen PIN - koden och TAN- koden till Sofort GmbH. Ditt kontobalan kontrolleras, varefter transaktionen utförs (via Heidelpay). Transaktionen fortsätter genom att Heidelpay sänder oss betalningen. 

Personuppgifterna som överlämnas i samband med bank transfer är förnamn, efternamn, adress, e-mail, IP adress, telefonnummer, mobilnummer och övrig data som krävs för processutförandet. Personuppgifternas överlämning sker endast för att utföra pengaöverföringar och förebygga bedrägeri. Vi överför personuppgifter även vid rättmättigt  intresse. Personuppgifterna som överförs mellan oss och Sofortüberweisung kan även transfereras till Sofortüberweisung kreditupplysningspartner. Syftet med dataöverlämningen är verifieringen av kundens kreditvärdighet.

Sofortüberweisung överlämnar personuppgifter till länkade företag eller tjänsteföretag som deltar i transaktionsprocessen. 

Du har rätt att återkalla din godkännelse av personuppgiftsanvändning. Återkallelsen påverkar inte bruk av personuppgifter som krävs för att utföra juridiska åtaganden. 

Sofortüberweisungs gällande dataskyddsreglamente hittas här: https://www.sofort.com/ger-DE/datenschutzerklaerung-sofort-gmbh/

Heidelpays dataskyddsdeklaration hittas här: https://www.heidelpay.com/de/datenschutz/

Logistik and frakt

Vår leveranspartner är  Schachinger x-LOG GmbH in Linz, Austria. Schachinger x-LOG GmbH erhåller information som behövs för att utföra leveransen (t.ex. leveransadress, beställda produkter).

Frakten sköts via  DPD (Austria och EU) eller Primetime (Austria). Fraktföretaget erhåller endast information som behövs för att slutföra frakten dvs leveransadress, övrig adressinformation om sådan behövs. E-mail eller telefonnummer överförs inte som information såvida den inte är en nödvändig komplement för leveransen. 

Andra fraktmetoder för större beställningar, skräddarsydda eller brådskande order är som följer: 

  • Frakt från vårt kontor i Laakirchen, Österrike
  • Direktfrakt från våra leveranatörer till kunderna. Vi har skrivit under databearbetningsavtal med våra leverantörer där de följer strikta sekretessbestämmelser. Personuppgifter överlämnas endast om de behövs för att slutföra leveransen. 
  • Direktfrakt via Amazons varuhus: Personuppgifter överlämnas endast om de behövs för att slutföra leveransen.

Nyhetsbrev

Vid prenumeration för vårt nyhetsbrev godkänner du  ( i enlighet Kap 6 § 1 p. a av GDPR) att vi använder din e-mail adress för att skicka nyhetsbrev.  Din IP adress samt prenumerationstidpunkten dvs datum/tid kommer att lagras. Vi sänder dig en prenumerationsbekräftelse via mail.  

Din godkännande kan återkallas genom att skicka ett mail till: info@eventlights.shop eller genom att klicka på or by clicking on the “Säga upp” länken som du hittar längst ner på varje nyhetsbrev.

I samband med din prenumeration kräver vi endast din e-mail adress samt vilket språk du vill erhålla nyhetsbrevet på. Du behöver inte ange ditt riktiga namn utan kan använda dig av en  pseudonym.

Dina personuppgifter lagras i samband med prenumerationen. Vid uppsägelse sparas din e-mail adress och uppsägelsens tidpunkt för att försäkra om att inga flera nyhetsbrev sänds ut. 

Våra nyhetsbrev sänds viaMailchimp (https://mailchimp.com/about/). Mailchimp förvarar all data i USA, dataskyddet garanteras genom Privacy Shield certification (https://www.privacyshield.gov/). Vi har skrivit under ett databearbetningsavtal med Mailchimp.

Nyhetsbrev Tracking

Nyhetsbrevet innehåller trackning pixels och trackinglänkar för att mäta kampanjernas framgång. Det tillåter oss att se om brevet har lästs av mottagaren.

Ovanstående uppgifter lagras och värderas av oss och Mailchimp för att optimera brevets innehåll.

Personuppgifterna överlämnas inte till tredje part. Du kan hävda användningen av personuppgifterna genom att skicka ett mail, därefter kommer uppgifterna att raderas.  We automatically interpret a cancellation from the receipt of the newsletter as a revocation.

Webshop mjukvara och hosting

Vår webbshop drivs via "Software as a Service" ägs av Plentymarkets. Plentymarkets är framtagen av Plentymarkets GmbH, Bürgermeister-Brunner-Straße 15, 34117 Kassel, Germany. Mjukvaran är tillverkad och drivs i Tyskland i enlighet med strikta dataskyddsreglering (TÜV Saarland - Geprüfte Cloud Sicherheit). Lös mer om Plentymarkets' dataskyddsregler:
https://www.plentymarkets.co.uk/company/terms-and-conditions/#13
https://www.plentymarkets.eu/unternehmen/datenschutz/

Plentymarkets använder Amazon Web Services (AWS), Frankfurt am Main, Tyskland (https://aws.amazon.com/de/region-frankfurt/) för användning och skydd av sin mjukvara. Mer information om  AWS dataskydd: https://aws.amazon.com/compliance/eu-data-protection/

All data från webbshopen (t.ex. kunduppgifter, beställningar, fakturor) lagras i Tyskland (AWS Frankfurt, se ovan). Vi har skrivit under en databearbetningsavtal med Plentymarkets GmbH.

När du besöker vår Webbsida / Användning av Cookies

När du besöker vår websida samlar vi in personuppgifter i samband med ditt nätbesök ( vilka flikar du besökt, datum och tid för besöket, filernas storlek, browsertyp och version, ditt operativsystem, URL adress, användar IP adress och nätprovider). Dessa filer förvaltas av Plentymarkets GmbH, som sköter och säkerställer alla transaktioner gjorda via vår server för två veckors period. Vi har ingen tillgång till den datan. Datan används inte för marknadsföring, överlåts inte till tredje parter och kombineras inte med andra uppgifter från samma server.  Serverfilerna förvaras i enlighet med kap. 6 §. 1 p. f  av GDPR. Datainsamlingen är obligatorisk för webbsidans hantering och skötsel.

Vi vill understryka att vi använder cookies när du besöker vår webbsida. En cookie är en liten textfil som sparas av din webbläsare och lagras på din dator. Cookien innehåller information om ditt besök och används av tekniska skäl för att förbättra webbplatsen för dig som användare. Cookies används endast för att underlätta köp processen. Cookien  raderas så fort du stänger browsern. Datan samlas in enligt med § 96 (3) TKG.

 

Dataskydd

Dina kontaktuppgifter överförs via en SSL kryptering. Vi skyddar vår webbsida gentemot förlust, förstörelse, åtkomst, ändring eller distribution av dina uppgifter av obehöriga personer.

Informationsrättigheter

Du har rätt till att erhålla information om dina personuppgifter samt rätt till hävning av dess användning. Du har rätt att göra invändningar mot överföringen av dina personuppgifter. Vid frågor och funderinga vänligen kontakta oss. Kontaktuppgifterna hittas längst ner på sidan. 

Besvärsrätt

Du har rätt till att registrera ett klagomål. I Österrike skickas klagomål till: Österreichische Datenschutzbehörde, Barichgasse 40-42, 1030 Vienna, phone: +43 1 52 152-0, e-mail: dsb@dsb.gv.at, web: https://www.data-protection-authority.gv.at/.

Copyright och källor för dataskyddeklarationen

Dataskydd Deklarationen är skapad av vår dataskyddsansvarige Thomas Gattinger. Deklarationens underlag är hämtade ur nedanstående källor då den är anpassad till Eventlights och dess juridiska åtaganden.

Källor för exempeltexter:

 

top-